Deskundigheidsbevordering          logo registerleraar  75 van 30     

Signalen in de kindertekening

 

Voor: leerkrachten, docenten en groepsleiders

Duur: 4 uur (=4RU)

 

Vanuit mijn vakgebied wordt weleens gezegd, tekenen is de taal van het kind. Kinderen tekenen over het algemeen graag. En we hoeven geen experts te zijn om in sommige tekeningen te zien dat een kind problemen heeft. Maar wat zien we dan? Is een tekening met zwart potlood een tekening van een kind dat depressief is? Is een krastekening een tekening van een kind dat chaos in het hoofd heeft? Of hoe ziet een tekening van een faalangstig kind eruit? Wat zijn signalen in een tekening? Deze vraag kan beantwoord worden door eerst zelf te tekenen en de eigen tekening met de ogen van de tekentaal of beeldende taal te bekijken.

Aanbod: een creatieve workshop met informatie over de beeldende taal. De workshop is erop gericht de beeldende taal onder de aandacht te brengen dmv zelf te tekenen/schilderen en de beeldende taal te ervaren. Tekenvaardigheid is niet nodig

Zodra de werkstukken klaar zijn zal er een lezing plaatsvinden over de beeldende taal. Wat zijn de psychologische uitgangspunten en hoe worden deze vertaald naar de tekening.
De gemaakte werkstukken worden besproken aan de hand van de beeldende taal.

De deskundigheidsbevordering is holistisch opgezet dat wil zeggen dat de deelnemers tijdens de les met hun hoofd, hart en handen werkzaam zijn. 

Na afloop ontvangt u een certificaat met het logo van Registerleraar.nl en het aantal RU plus het unieke nummer van de deskundigheidsbevordering. Deze kunt u toevoegen aan uw persoonlijke dossier van Registerleraar.nl crkbo docent

 

Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen 06-40024535 of een email sturen  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

 

 

https://www.facebook.com/twenterand.actief1/posts/1648067682108380

 

 

Teambuilding

 

Op lokatie of in het Tekenatelier van Het Kleurrijk

Iedereen wordt als beelddenker geboren. Door onze ontwikkeling gaan we steeds meer over op taal. Maar we blijven dol op beelden. Waarom hangen we anders voor de TV en is onze smartphone vol foto's en ander beeldmateriaal? Bij Het Kleurrijk gaat iedereen even terug naar het eigen beeldend vermogen. Wat hebben deze beelden jou en jouw collega's te vertellen. 

 

Hoe werkt het?

Een gezamelijke creatieve activiteit, die gezellig is en ontspannend. Door de begeleiding komen tot persoonlijke inzichten die leiden tot meer verbinding en begrip voor elkaar en die richting geven voor oplossingen binnen de werksfeer.  

Voor informatie kunt telefonisch contact opnemen 06-40024535 of een email sturen  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Anderen gingen u voor: 

 

.... Door een gesprek tijdens een feestje, kwam....

.... We zijn met ons bedrijf als bedrijfsuitoefening bij.....

lees meer bij Testimonials

 

 

Personeelsuitje op maat op locatie

 

Naast herkenning, nieuwsgierigheid en inzicht ook gezellig samen zijn. Verrassend hoe ontspannend tekenen en schilderen is met een goede opdracht.

 

20140830 16104520140830 161037

 

Workshop wijnkistjes beschilderen


De originele wijnkist.
Na instructie en tips ga je aan de slag. Deze wijnkist gaat echt de openhaard niet in. 
Leuk om kado te geven maar ook leuk om zelf te houden. 

 

_jaf8476_