Workshop voor de Basisschool


Als 'Beroepskunstenaar in de klas' verzorg ik kunstprojecten op de basisschool. Ik benader de kunst vanuit het filosofische aspect. Een mooi voorbeeld hiervan is te vinden bij de workshop 'Vrij bewegen op papier'. 
Ik ben ook te vinden in de Cultuurklapper gemeente Raalte 2015 - 2016 en in de Cultuurklapper 'Wat beweegt jou' van de Gemeente Twenterand 2015 - 2016.

Aan leerkrachten geef ik de deskundigheidsbevordering 'Signalen in de kindertekening'. Wanneer heb je hiermee te maken. Neem hiervoor contact op.

 

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van workshops en projecten in de klas.


 dolfijn-w1024-h400

 

 

 

Workshop à la Hundertwasser (groep 1 tot en met 8)

In deze workshop wordt aandacht besteed aan de architect en kunstenaar Hundertwasser. Wie was hij, hoe leefde hij en wat was zijn filosofie. Welke ideeën van hem zijn en worden daadwerkelijk uitgevoerd in onze hedendaagse architectuur. Er wordt nagedacht over het milieu en we gaan zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om het milieu leefbaar te houden. Hierna gaan we werken met de beeldtaal van Hundertwasser.


Werken à la Hundertwasser is altijd mooi, boeiend, uniek, verrassend en rijk aan symboliek.

 

Lees meer...
 

Workshop 'Vrijheidsgevoel' (groep 6, 7 en 8)

 

20150309 112832Tekenen met de ogen dicht. Kan dat? Deze workshop biedt kinderen de gelegenheid zich vrij te bewegen op papier.


Lees meer...
 

Workshop 'Wie ben ik' (groep 5, 6, 7 en 8)

20150324 093256
 '
In de loop van ons leven ontwikkelen we allerlei eigenschappen. En van veel eigenschappen ben je je niet bewust. Gelukkig hoeft dat ook niet. Maar soms is het wel handig om te weten over welke eigenschappen je al beschikt.Lees meer...